Andrea Hansson
Follow your heart wherever it may lead you

Ta hand om era barn!

Och nu var det ju det där med föräldrar som skriker och drar i sina barn på stan... Jag blir så irriterad! Vad vinner de på att skrika på sina barn, slita i dom, ignorera att de vill något? Gör det barnet gladare? Får det barnet att lystna mer? Får föräldern och barnet bättre kontakt? Nej, skulle inte tro det. Vad är det för fel på att vara lite pedagogisk istället, lära barnet vad som är rätt och fel utan att skrika på det? Leka med det en stund istället för att ignorera att det vill något? Alla barn kanske inte är så lätta att ha och göra med, men enligt mig så beror det till största del på hur föräldern har varit mot barnet tidigare i tidigare ålder.

Något annat som stör mig är när föräldrar tar med sig sina barn till till exempel släkt eller vänner, och sen inte tar sig tid till att vara med barnet och se till att han/hon har roligt. Att till exempel sätta barnet vid samma bord som de vuxna, men mestadels sitta och prata med släkten/vännerna och inte tänka på vad barnet behöver och vill är inte okej. Att säga till barnet att vara tyst (när hon/han bara berättar om sitt nya gosedjur eller vad som hänt på dagis) bara för att själv kunna prata med de andra är verklgien inte okej! Bara för att du är vuxen och har mer makt än barnet betyder det inte att du kan göra vad som helst och ignorera barnets behov!

Och så en tredje sak som gör mig riktigt irriterad är människor som skaffar barn men sedan inte har tid för dom. Människor som sätter jobbet före barnen, som lämnar bort barnen oftare än de umgås med dom... Ett barn ska inte behöva sakna sin mamma eller pappa när de finns där, men bara inte tycker att de har tid. Jag förstår inte hur man kan välja bort sitt barn! Har man ett jobb som kräver så mycket tid att man inte har någon tid över till barnet kanske man ska tänka om lite? Hitta ett annat jobb tills barnet blir äldre eller bara omprioritera tiden lite. Ett barn behöver sina föräldrar!

Alla ni föräldrar där ute, ta hand om era barn, ta er tid till att vara med dom och framför allt försök att sätta deras behov framför era egna.


Bild från google


Ojojoj, Du har inga egna barn va?? Jag syftar nu på första stycket. Jag själv har alltid tyckt att föräldrar som skäller på sina barn eller drar i dom är dumma i huvudet. Tills jag själv fick en dotter som kom i världens värtsa trots. Så länge du inte har barn själv så kan du aldrig föreställa dej. När man har försökt med alla olika tonfall och inget hjälper. Det är rätt så frustrerade ska du veta.


Kommentera inlägget här:


Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Blogg


Kommentar