Andrea Hansson
Follow your heart wherever it may lead you

Tips för bättre självförtsoende

"Självförtroende är individens tilltro till sin förmåga att prestera. Det kan röra sig om arbete, skola eller sociala sammanhang. Självförtroendet kan variera från dag till dag och det kan höjas genom bekräftelse utifrån, eller tillfälligt höjas under exempel alkoholpåverkan. Självförtroendet kan snabbt tränas upp. Många blandar ihop begreppet med självkänsla." -wikipedia

Jag tänkte bjuda på lite tips på hur man kan förbättra sitt självförtroende. Det kommer vara både tips från mig själv och tips jag fått från andra. Tänkte börja med att lägga upp tre idag, och sen ett om dagen tills mina tips till er tar slut. :)

• Sluta jämföra dig med andra. Alla människor är olika och agerar på olika sätt. Jämföra kan man göra till döds. "Hon har en snyggare klänning än jag" eller "min syster tjänar mer pengar än mig" för att nämna några av de liknelser som vi dagligen står inför. Fråga dig själv istället vad det spelar för roll? Skulle du verkligen vara en gladare människa om det istället var du som var ägare till den snygga klänningen? Uppmuntra dig själv och tänk igenom saker du har eller saker du är bra på. Fundera på allt det du har att vara tacksam över. Du kommer säkert på en hel del bara du tänker efter lite.

• Kroppsspråk
är något folk ofta pratar om när det diskuteras om självförtroende. Många förstår inte hur kroppsspråket kan förbättra ditt självförtroende. Det är nämligen så att knoppen och kroppen påverkar varandra hela tiden. Om du ändrar din mentalitet eller inställning till något så kommer kroppen automatiskt att följa med. Och samma sak händer när man ändrar på kroppsspråket, psyket följer med dem positiva vibbar kroppen sänder ut. Tyvärr är det många som helt glömmer bort att tänka på sitt kroppsspråk.

• Fejka självförtroende
. Sträck på kroppen och le mot andra människor. När du ler skickar hjärnan ut signaler som säger att du är glad, vilket i sin tur leder till att du blir gladare. En glad människa har ofta även bra självförtroende. Genom att lura kroppen att självförtroendet är på topp kommer det sakta men säkert öka.Bra och nyttiga tips för tjejer och killar med dåligt självförtroende :)

My

bra skrivit :)

Tetta

Vilken snygg hemsida...och vilka kloka tankar.

Du är inte bara snygg, du är smart också.

Anonym

Tack för alla tips! ;) dom behöver jag. Ska försöka bygga upp mitt självförtroende det är otroligt dåligt.. =)


Kommentera inlägget här:


Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Blogg


Kommentar