Andrea Hansson
Follow your heart wherever it may lead you

To be, or not to be...

Ibland undrar jag om det någonsin kommer komma en dag då man kan säga vad man tänkter utan att få halva världen mot sig, en dag då man kan vara sig själv utan att någon klagar, en dag då man faktiskt respekterar varandra och accepterar att alla inte kan tycka likadant som en själv. Tänk er en dag då man bara kan leva, utan att tänka på de där småsakerna som man måste ändra på för att "passa in".

Tänk att se ett multinationellt företag som tjänar miljoner varje dag med en receptionist med piercingar, tatueringar och illrött hår, tänk er att se någon viktig person äta med gaffeln i högerhanden på en stor middag bara för att han tycker att det känns bättre så, eller bara att se två killar gå och hålla varandra i handen på stan utan att få konstiga blickar mot sig.
Tänk er att bara kunna vara...

Jag är så sjukt trött på att försöka vara någon jag inte är bara för att någon annan tycker att det är så man ska vara och så man ska göra. Dagen jag skrev på pappret om att hoppa av gymnasiet var dagen jag bestämde mig, jag bestämde mig för att sluta leva efter hur andra människor tycker att man ska leva. Jag har rätt att leva mitt liv på mitt sätt utan att någon försöker ändra på mig. För i i princip hela mitt liv har jag varit tvungen att vara någon jag egentligen inte är, i skolan försökte man alltid ändra på mig, jag skulle prata mera, jag skulle synas mera, jag skulle acceptera att om man var som jag så fick man det svårt. Jag skulle vara mer som dom andra. Men guess what? Jag har aldrig varit som dom jag och hoppas av hela mitt hjärta att jag aldrig kommer bli det.

Jag har lovat mig själv att inte göra något som jag inte vill eller som inte är rätt för mig bara för att det är så man ska vara och det är ett löfte som jag planerar att hålla. Alltid. Jag är jag, och jag vill inte vara någon annan även om det innebär att jag kanske får kämpa lite mer för att bli accepterad.


Anonym

Tetta

I love you, söta kloka Andrea.


Kommentera inlägget här:


Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Blogg


Kommentar