Andrea Hansson
Follow your heart wherever it may lead you

Drömutbildningen


Sen första gången jag sökte in på en utbildning där jag hade möjlighet att själv välja inriktning, alltså gymnasiet, har jag ändrat mig otroligt många gånger. Jag har gått allt från resturang, entreprenad och ekonomi till natur, och haft funderingar på IT, bygg och mycket annat. Det där med att hålla mig till ett område har aldrig varit min grej. För snart ett år sedan läste jag klart gymnasiebetyget och det öppnade en himla massa nya dörrar när det gäller utbildning. Sen jag slutade på komvux har jag varit sugen på framförallt fyra (helt olika) utbildningar. Civilekonom, personalprogrammet, hälsocoach och det som lockar mest men är svårast att komma in på och dessutom inte finns i Jönköping: modedesign.

Jag tror att jag skulle trivas superbra med att skapa, vara kreativ och verkligen se att det jag gör uppskattas. Om jag fick möjligheten att göra om mina gymnasieval skulle jag utan tvekan välja ett program där jag på något sätt fick skapa. Att ha den kunskapen skulle underlätta så otroligt mycket nu! Intagningsproven är svåra och konkurrensen hård, så att komma in på modedesign på textilhögskolan är inte det lättaste direkt. Man måste kunna grunderna, man måste kunna göra bra skisser, man måste kunna mer än att bara ha idéer och vilja att lära sig. Det är nog det som just nu sätter stopp för mig. Och att det är i Borås då, för än är jag inte redo att lämna Jönköping. Men en vacker dag, någon gång i framtiden kanske jag är redo att gå modedesign.


t

grym blogg!

allt bra med dig? :)

Kul att du hittat nått du är intresserad av :)

Du har ju hela livet på dig att välja & vraka bland utbildningar :)sv: Så lite så :)

Åh okej, stickat är mysigt! :D

Svar: Bilden på solnedgången är tagen på Bali :)

Gabriella

Hej. Hittade precis hit från BurdaStyle, såg en fantastisk röd sammetsklänning du gjort. Jag har gått en del olika textil/design utbildningar och ville dela med av mitt bästa råd för att komma in: våga söka! Det dom söker är kreativiteten i första hand, kunskapen i andra hand eftersom den står ju dom för. Visst underlättar det om en har en del förkunskaper om inte annat så för att hänga med i det höga tempot. Mitt andra råd är att ta kvällskurser så du har dina kunskaper dokumenterade och något att söka in på. Och jag håller med om att du har hela livet på dig, varför bara välja en sak när man kan göra allt?!


Kommentera inlägget här:


Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Blogg


Kommentar