Andrea Hansson
Follow your heart wherever it may lead you

Recept: pannacotta


Det var några som frågade efter receptet på pannacottan som jag och Johannes hade med oss igår så jag lägger helt enkelt upp det här. :)

Tid: 15 min + 2 timmar för att stelna
4-6 portioner

Ingredienser:
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 st vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 st gelatinblad
Garnering:
  • säsongens bär eller frukt
Gör så här:
  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.
  3. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
  4. Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
  5. Sila bort vaniljstången. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
  6. Strö över (tinade) bär eller frukt. Servera.



Kommentera inlägget här:


Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Blogg


Kommentar