Andrea Hansson
Follow your heart wherever it may lead you

DIY bleka jeans med klorinJag rensade ju som sagt garderoben för ett tag sen och hittade en del kläder som jag aldrig använder eftersom jag har annat liknande som sitter bättre, är skönare eller något annat sånt där. De här jeansen är ett av alla plagg som bara tagit plats i garderoben. Kan faktiskt inte minnas att jag har använt dom mer än en gång. Jag tyckte i alla fall att det var värt ett försök att få lite liv i dom igen så jag bestämde mig för att bleka dom. Ett par riktigt ljusa jeans känns helt rätt nu till våren. Jag har aldrig blekt innan så det blev en del googlande och chansande men jag tycker att jag fick till resultatet helt okej i alla fall. Och smidigt var det också.Detta är vad jag använde:
*Ett par gamla jeans från HM (99:-)
*En flaska klorin (ca 20:-)
*Handskar
*En låda/hink

Innan jag började läste jag på lite om hur lång tid det har tagit för andra att bleka och hur mycket klorin man ska köra med, men det var så himla olika vad folk sa så jag kände att det bästa var att prova mig fram. Eftersom jag visste att jag ville ha dom mycket ljusare än vad de var från början så bestämde jag mig för att köra med bara klorin (en del blandar klorin och vatten för att göra det lite mildare). Jag hällde i klorinet i en plastlåda och la helt enkelt bara i jeansen och såg till att allt tyg var dränkt i klorin, sen var det bara att vänta. Det gick ganska snabbt att få de så här ljusa, runt en och en halv timme. Jag var och vände på jeansen några gånger också för att få en jämnare färg och undvika stora fläckar. När jag kände mig nöjd med färgen sköljde jag bort allt klorin och tvättade dom med vanligt tvättmedel för att få bort så mycket rester som möjligt.


Och resultatet... Jag tycker att de är mycket mer användbara nu än vad de var innan. Från ett par helt vanliga jeans som dessutom inte sitter perfekt i en färg som jag redan har andra jeans i till ett par unika, personliga jeans i en färg som är mycket mer användbar för mig. Med tanke på att det var första gången jag blekte så här så är jag riktigt nöjd med resultatet.


Tack för tipset:)

Jag tycker resultatet blev jätte bra. Jag har fått massa jeans av brorsan som jag tänkt göra om till shorts, men de har en mörk jätte tråkig färg, så jag ska absolut testa det här med klorin! Ser man på dem hur färgen är när de ligger i klorinet eller får man chansa lite? :)

Anonym

Snyggt med helsvarta tunna strumpor!

Gillar du att posa i strumpor?

Mika

Vart köpte du klorinet???? tacksam för svar :)

Svar: Jag köpte det på Ica, det finns i de allra flesta vanliga mataffärer :)
Andrea Hansson

Anonym

Jag har läst lite om kring och ha hört att man måste neutralisera klorinet/blekningen, annars fortsätter plagget att blekas. Rätta mig om jag har fel.

Svar: De plagg som jag har blekt har inte blekts mer med tiden. Men då är jag ju noggrann med att skölja ur och tvätta plaggen på en gång när jag är klar med blekningen.
Andrea Hansson

vad snygga de blev!:)

vad snygga de blev!:)

Svar: Åh tack! :D
Andrea Hansson


Kommentera inlägget här:


Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Blogg


Kommentar