Andrea Hansson
Follow your heart wherever it may lead you

Recept: Krämig chokladkaka

 
Jag har fått lite frågor om receptet på chokladkakad vi bakade med Jennie och Johan både här på bloggen och utifrån, och det är klart jag delar med mig av det! Receptet fick jag från Jennie och det kommer helt klart användas igen här hemma. 
 
Ingredienser: 
250g smör
3dl socker
250g choklad, 70% (vi använde marabou premium)
5 ägg
 
Gör så här:

1. Smält smöret i en kastrull, blanda i sockret och rör tills sockret lösts upp.
2. Lägg i chokladen och låt blandningen svalna lite.
3. Separera äggvitor och äggulor, rör i äggulorna i chokladblandningen.
4. Vispa äggvitorna hårt, så att du kan vända på bunken uten att ägget rinner ut.
5. När chokladblandningen svalnat, rör försiktigt i äggvitan.
6. Häll hälften av smeten i en form och grädda i 170 grader i 35-40 minuter. Låt resten av smeten stå i kylen.
7. Låt den gräddade delen svalna, häll sedan på resten av smeten.
8. Ställ in i frysen och låt stå ett par timmar, gärna en dag.
9. Ta ut kakan ca en timme innan den ska serveras, skikta lite kakao eller floursocker över kakan och servera med grädde.




Kommentera inlägget här:


Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Blogg


Kommentar