Andrea Hansson
Follow your heart wherever it may lead you

Paris - Dag 1

Jag hade ju inte riktigt tid att berätta om hela dagarna i Paris så jag tänkte att jag gör det nu när jag är hemma. Det blir himla mycket att ta allt på en gång s jag delar helt enkelt upp det efter dagarna så får ni lite i taget.

Resan till Paris har verkligen varit fantastisk! På fredagsmorgonen när vi vaknade i Linköping slängde vi på oss lite kläder och smink, tog något litet att äta och gav oss iväg till bussen som skulle ta oss till flygplatsen. Klockan 07.15 lyfte flyget och vi var äntligen på väg mot Frankrike och Paris. Resan gick supersmidigt, vi kollade på ett avsnitt av Bones på flyget och helt plötsligt var det dags för landning. Väl framme i Paris möttes vi av varma vindar och ljudet från motorcyklar (och bilar och bussar och massa annat också så klart). Snacka om att vi fick vårkänslor! Vi var hungriga så det första vi gjorde var att leta upp en restaurang där vi åt vår första måltid, precis vid Triumfbågen. Alltså var även första sevärdheten snart avklarad.


Vi fortsatte vår färd mot hotellet där vi lämnade av väskorna för att kunna utforska närområdet lite innan det var dags att checka in. Vi bodde bara några kvarter från Moulin Rouge så det var så klart det självklara första stoppet. Det blev en lagom promenad fram och tillbaks innan klockan var tillräckligt mycket för att vi skulle kunna checka in på hotellet och fräscha till oss lite. Vårt nästa stopp var Sacre Coeur, vägen dit var fylld av små mysiga gator och gränder med butiker och restauranger. Det tog oss ett par timmar att ta oss upp till toppen med ett par stopp på vägen. Väl framme hade vi utsikt över i princip hela Paris, riktigt fint! Vi fortsatte vår vandring nedåt igen, magarna började kurra lite så vi stannade till och köpte oss varsina crepes för att stilla hungern. Crepes var det för övrigt gott om, himla bra tycker jag. Varför har vi inte mer sånt i Sverige?


Efter att ha gått i många timmar var vi snart tillbaks på hotellet. Ett sista stopp för att köpa med oss lite frukost till morgondagen bara. Klockan började närma sig nio och de få timmarna vi sov natten innan gjorde sig ihågkomna. Ha bestämde oss för att ta en tidig kväll för att ha fulladdade batterier inför morgondagen då shopping och utgång stor på schemat.


Kommentera inlägget här:


Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Blogg


Kommentar