Andrea Hansson
Follow your heart wherever it may lead you

DIY Gammalt skärp blir halsband

Igår hittade jag ett skärp för en tia på loppisan jag var på och kände att et helt klart hade potential för att bli något annat, det första som poppade upp i huvudet var att jag skulle kunna göra ett så där stort och maffigt halsband av det så idag plockade jag fram pyssellådan och satte igång.

Detta behöver du:
  • Ett gammalt skärp (har du inget så titta in på en Second Hand eller loppis, där finns det nästan alltid något användbart)
  • Tång
  • Något att göra hål i delarna med, jag använde mig av en skruv och en hammare.
  • Motringar (eller en kedja som du plockar isär)
  • Lås
1. Plocka isär skärpet så att alla delar är separerade. Hur du går till väga beror så klart på vad du använder dig av för skärp, men för mig vard et smidigast att använda en tänt och bara böja upp mellandelarna.
2. Lägg ut delarna du ska använda i det mönstret/formen du vill ha på halsbandet. Kolla så att delarna räcker till det du tänkt dig.
3. Använd de befintliga hålen för att sätta ihop delarna med en motring. Jag satte ihop delarna rad för rad så att jag hade en rad med fyra delar, en med tre och en med två.
4. Läg ut två av raderna som de ska vara på halsbandet och märk ut vart du behöver göra nya hål för att sätta ihop delarna. Jag tog en del i taget för att vara säker på att hålen hamnade rätt och att delarna inte flyttade på sig under iden som jag jobbade med dom. För att göra hål använde jag en skruv och en hammare, jag slog helt enkelt i skruven tills jag hade ett tillräckligt stort hål. Anledningen till att jag använde en skruv istället för en spik var att spilen gled runt mer och var svårare att hålla på plats, men självklart så funkar det med en spik också. Ta vad du har och hittar helt enkelt.
5. När du satt ihop delarna så att formen av halsbandet är klart så är det dags att sätta dit kedjan. För mig blev det perfekt att använda kedjan som var från skärpet, men funkar inte det så använd ett gammalt halsband eller kanske en läderrem eller något sånt istället.
6. På andra änden av kedjan fäster du låtet med hjälp av en motring. Och voilà, du har ett nytt halsband som inte kostat med än ett par tior.


Anonym

snyggt och bra beskrivet :)

Kul blogg! Har precis kommit igång och börjat pyssla lite själv, så jättekul med såna här inlägg där man kan få lite inspiration.


Kommentera inlägget här:


Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Blogg


Kommentar