Andrea Hansson
Follow your heart wherever it may lead you

DIY Miu Miu inspirerade sneakers


Jag är ju ganska såld på glitter, diamanter och annat sånt där som sticker ut så när jag såg Miu Mius glittriga sneakers så visste jag att jag var tvungen att göra ett par som är inspirerade av just dom. Självklart skulle origilalet gärna få flytta hem till mig, men strax äver 4000 kr tycker jag är lite väl mycket för ett par skor så det var bara att plocka fram pyssellådan och köra igång.

De här är det jag har tagit inspiration från:

Och det här behöver du:
  • Ett par sneakers, helst vita.
  • Glitter
  • Strasstenaar med platt baksida (flatbacks)
  • Tejp
  • Superlim
  • Mod Podge (lim, lack och sealer i ett)
  • Plastbägare
  • Pensel

Gör så här:
1. Ta bort skösnören och tejpa alla delar av skon som inte ska vara glittriga, glöm inte längst fram vid tån där "diamanterna" ska sitta.
2. Blanda Mod Podge och glitter i plastbägaren, jag använde ca 1/3 glitter och 2/3 Mod Podge.


3. Använd en pensel för att måla skorna med blandningen. Det behövs några lager för att glittret ska bli helt täckande, låt glittret torka innan du börjar med nästa lager.


4. När du känner dig nöjd med glittret tar du bort tejpen och låter skorna torka helt innan du börjar med strasstenarna.
5. Om du använder stenar av olika storlekar så brukar jag tycka att det är smidigast att börja med de största och sen metodiskt fylla på med de mindre. Jag limmar direkt på skon, men det går så klart bra att limma på stenarna också. Tänk på att inte limma för stor del av skon på en gång, limmet trokar ganska snabbt.


6. Och så där, nu är det bara att låta limmet torka, snöra skorna och så är de redo för att följa med dig ut på äventyr!

Mina skor kändes ganska stela i början, men efter att ha använt dom i några timmar så blev dom mjuka och bekväma igen. Så ge dom lite tid om du tycker att de inte känns riktigt som de gjorde från början. Jag älskar att ha skor som ingen annan har, ska ge mig på ett par andra tygskor som bara ligger och skräpar här hemma snart och göra något liknande fast med silver. Varför nöja sig mer ett par när man kan göra fler?


Sv. Åh tusen tack, det var väldigt roligt att höra! :)

Åh vilka fina skor du ha pimpat! Du har verkligen talang för sånt :)Sv: Åh va kul, klart att jag måste komma tillbaka :)

Jag ÄLSKAR dina DIY-tips!!

Shit vad du pimpar allt själv! Jag hinner inte ett skit, mina spetsshorts är inte ens fixade än, måste hinna göra det någon dag!

åh vad snyggt!! :D jättekul inlägg!


Kommentera inlägget här:


Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Blogg


Kommentar