Andrea Hansson
Follow your heart wherever it may lead you

Nikon P7700 
Det börjar bli dags för mig att skaffa mig en ny kamera, känner att den jag har nu inte riktigt håller måttet längre.  Köpte den ju dessutom mest för att ha något tills jag hittade någon som ja verklgien ville ha och hade lite mer pengar och så där, men så blev det aldrig att jag köpte något ny. Men nu så, nu är det dags känner jag. Vill ha en liten och smidig som jag kan bära med mig överallt, men som tar mycket bättre bilder än vad den jag har nu gör. Och ju mindre jag behöver fota på auto desto bättre känner jag. Sen får den ju mer än gärna ta bra bilder på auto också, det underlättar ju såna där lata dagar. 
 
Hur som helst, har suttit och kollat på massa olika kameror och fastnade lite för Nikon P7700. Den har inte släppts än så det finns ju inte så mycket recensioner och så att läsa om den än, men av de jag har läst så tycker jag att det verkar vara en som borde passa mig alldeles utmärkt. Tror att det var i slutat av månaden den skulle släppas så jag har ju lite tid att fundera och kolla på andra och så där, men har jag inte hittat någon tills då så kan det nog hända att den från bli min nya leksak. 
 
Har ni något tips på en riktigt bra kompaktkamera?


Aldrig sett den där innan men den liknar min Canon PowerShot G12 rätt mycke och den älskar jag som såndär "alltid-ha-i-handväskan-kamera" :)

Svar: Den var ju lite billigare än den jag kollade på, kanske skulle satsa på en sån istället då.. :) Känns så jäkla värt att ha en bra kamera som man kan bära med sig överallt! :)
Andrea Hansson

Ja denna går i alla fall att göra helmanuell och jag tycker att den tar snygga bilder.. är ju ingen systemkamera men ja.. så som jag använder den funkar den toppen.. gillöar att man kan vända på displayen också, smidigt när man ska fota outfitbilderpå sig själv eller fota sig själv med en vän :)

Pål

Hallo Andrea!
Köpte min Nikon P7700 i slutet av sept och den har hängt med på semesterresa till medelhavet.
Bara postiva erfarenheter:
* ljusstark objekt som klarar svagt ljus utan att man behöver använda blixt.
* vridbar display .... krav för mej och inga problem att se motivet i solsken.
* fullt tillräcklig vidvinkel & zoom.
* går att använda olika filter ex. UV eller polaroid som också
kan användas som objektivskydd.
* full HD inspelning på film inkl. zoomningsfunktion och
möjlighet att ansluta extern mikrofon om man inte vill använda de inbyggda
* otroligt många inställningsmöjligheter ... har hittills mest kört på automatik men ska börja läsa i instruktionsboken för att snappa upp alla möjligheter

Eftersom den har ett mycket ljustarkt objektiv finns ett löst objektivlock. Men jag har hittat en bra variant var man ska
ha objektivlocket när man fotar.
Jag har också fhittat en bra "väska" som passar kameran utan
att det blir klumpigt.

Vill du ha fler tips eller har funderingar - Hör av dej!

Svar: Tack snälla för svaret! Låter som att du är nöjd med den då i alla fall :) Har tänkt att jag ska åka in till media markt eller något nån dag och leka lite med den :)
Andrea Hansson


Kommentera inlägget här:


Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Blogg


Kommentar