Andrea Hansson
Follow your heart wherever it may lead you

Kycklingpasta med vitt vin och babyspenat

 
En av mina absoluta favoritbloggar när det gäller mat är by blondie, så otroligt mycket smaskigt man kan hitta där! Gårdagens middag som åts och godkändes av mamma var en av alla smarriga pastarätter som finns där. Smidigt och gott så jag tänkte dela med mig av receptet.
 
Recept
6 portioner
 
500 g/1 pkt Barilla Tortiglioni eller annan pastasort
 
ca 700 g kycklinginnerfilé/kycklingfilé
2 msk olivolja + 1 msk smör/margarin till stekning
1 paprika (½ röd & ½ gul för färgens skull)
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
1 näve färsk babyspenat (ca 20 g)
1 dl vitt vin
1 hönsbuljongtärning
100 g philadelphiaost naturell
4 dl grädde
1 ½ dl parmesan
1 kruka färsk oregano
½ krm salt
1-2 tsk svartpeppar
 
 
Gör så här:
1. Skär kycklingen i mindre bitar och hacka lök, paprika och babyspenat. Lägg alltihop i en gryta eller djupare stekpanna och pressa ner vitlöken. I med olivolja och lite smör och fräs tills kycklingen är helt genomstekt.
2. Häll i vitt vin och hönsbljongtärningen och blanda runt tills tärningen lösts upp helt.
3. Rör ner philadelphiaosten och rör om tills den har smält till en krämig sås. Salta och peppra.
4. Häll i grädden och hacka eller klipp sedan oreganon och rör ner den.
5. Sedan river du och rör ner parmesanen och låter det hela puttra ihop i några minuter.
6. Koka pastan efter anvisningarna på paketet och häll av vattnet. Rör ner pastan i såsen och låt puttra i ca 2 min medans du vänder runt pastan i såsen.
7. Servera direkt.
 
 
Receptet kommer som sagt från by blondie.


Anonym

ser underbart gott ut! fin bild! :)

Svar: Det var verkligen fantastiskt gott! :)
Andrea Hansson


Kommentera inlägget här:


Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Blogg


Kommentar