Andrea Hansson
Follow your heart wherever it may lead you

Barfotaskor

I höstas var jag och Sanna ute och sprang en del med löpargruppen på gymmet, instuktören hade ett par barfotaskor som han alltid pratade gott om och sen dess har jag varit galet sugen på att prova ett par till mina löprundor (det kan vara bland det fulaste jag sett, men vad gör man inte när nyfikenheten blir för stor..). Många av dom som väl börjar med det påstår att det är fantastiskt och att skaderisken dessutom är mycket mindre än när man använder vanliga löparskor. Så fort jag kommer igång med löpningen igen ska jag se till att klicka hem ett par så att jag kan prova om det är så stor skillnad mot såna skor som de allra flesta av oss är vana vid att springa i. 


Jennie (K)

Heej! Länge sedan vi hördes, men jag håller koll på dig ändå minsann:)
Ville bara ge lite råd om du ska börja med barfotadojor! Dra inte på den ett par sådana som du har på bilden och ge dig ut och spring, då kommer du till 100% få kanonont. Börja att gå korta svängar först, typ 10 min första gången, sedan öka lite successivt, efter kanske 2-3 veckor kan du börja lägga in lite kortare jogg i promenaderna, sedan öka jogg-biten sakta med säkert:)
Något som kan va ännu bättre är att du kör lite övergångsfas med ett par lättviktskor - lite "halvbarfota" sådär! Så det inte blir sån kontrast om du är van vid dämpade skor:) Tänker särskilt på dig pga din rygg och sådär, du borde va extra noga!
Jaja, ville bara ge råd som sagt. Och ja, visst är de fula? haha.

Ha det kanon och hoppas vi kan ses snart! Har förstått att du är fullbokad i juni...
KRAM!


Kommentera inlägget här:


Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Blogg


Kommentar