Andrea Hansson
Follow your heart wherever it may lead you

Andullationsterapi mot smärta

En glad Andrea som inte har ont, tack. 

Smärta. Vem fan kom på det och vad skulle det vara bra för? Det är alltid värre på vintern, och nu börjar vintern närma sig. Det känns i hela kroppen. Ryggen börjar göra så där äckligt ont. Knäna värker efter varje gång jag suttit på knä eller huk. Höften låser sig. Men det är okej, jag vet att det blir bättre till våren igen, det är bara några månader jag ska ta mig igenom, jag börjar vänja mig. 
 
Som jag ser det så har jag två val, antingen så väljer jag ett liv som sliter minimalt på kroppen, väljer ett yrke som är ergonomiskt rätt men som jag kanske egentligen inte trivs med, ett där jag kanske känner mig instängd och begränsad. Eller så jag väljer att leva. Satsa på något jag brinner för, som gör mig glad i själen. Men får då även lite mer smärta på köpet. 
 
I helgen när jag var och jobbade på mässan fick jag dock hopp om att jag kanske kan få leva ett liv utan konstant smärta och ändå göra sånt där som jag trivs så bra med. Parallellt med mässan Mitt Kök som jag jobbade på gick även hälsomässan, så jag passade på att titta in där när jag hade en stund över. Fastnade vid en monter där man kunde prova en form av massagesäng som skulle vara bra mot smärta, andullationsterapi kallades det. Eftersom jag redan provat en hel hög med behandlingar av olika slag, allt från massage och sjukgymnastik till krämer, massagestolar och yoga utan att hitta något som lindrar smärtan så mycket att det känns värt att hålla på med det så trodde jag inte heller att detta skulle ge några resultat. En säng som vibrerar lite liksom, hur stor skillnad kan det göra? Hoppet försvann liksom för länge sen, speciellt nu i vintertider när det alltid är värre.
 
Men ett försök kunde jag väl ge det tänkte jag. Så jag la mig och lät de 23 små motorerna göra sitt. Avslappnande var det ju, utan tvekan. Efter att under 20 minuter fått prova på tre olika program var det dags att ställa sig upp, jag räknade inte med någon större skillnad, men jäklar alltså! Det gjorde inte ont. För första gången på säkert ett år kände jag ingen som helst smärta. Alltså, ingen. Jag kunde gå, stå och sitta utan att känna ens ett obehag. Utställarna, som var från Hpp, sa att det varierar hur länge effekten sitter i, men från någon timme till ett par dagar var det vanligaste. Jag trodde så klart att det för min del skulle handla om någon timme. Men fel hade jag igen. Samma kväll skulle jag sätta mig på bussen mot Göteborg i sju timmar, och att sista stilla så länge brukar ju kroppen inte vara optimalt direkt. Men den första halvan av resan kände jag ingenting, och när jag var framme var det fortfarande inte tillbaks på den vanliga nivån igen. Fantastiskt! Jag måste prova detta igen, och under bättre förutsättningar så att jag kan se hur länge det håller i sig under normala förhållanden. För om det funkar och håller i sig någon dag nästa gång så finns det verkligen hopp! 


Anonym

Hoppas, av hela mitt hjärta, att du ska finna en metod som lindrar din smärta. Skönt att du har en så positiv inställning till problematiken. Att se de goda möjligheterna med livet, är en fantastisk egenskap du har som kommer föra dig långt!


Kommentera inlägget här:


Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Blogg


Kommentar