Andrea Hansson
Follow your heart wherever it may lead you

Till promenader och shopping

 
 
Även om snön är tillbaks här i Stockholm så känns det som att våren är så där farligt nära. Jag passar på att ladda upp med ett gäng nya sneakers att byta ut vinterkängorna mot så fort snön är borta och solen tittar fram. De här ska få pryda mina fötter på både promenader och shoppingrundor. 


En färgklick till våren

 
 
Mitt shoppingsug har varit så gott som obefintligt de senaste månaderna, men nu börjar det allt titta fram igen titt som tätt. Är himla sugen på att frossa i vårkläder, söta klänningar och färgklickar. Som den här, till ett par bruna ben skulle den vara alldeles perfekt till varma sommarkvällar på stranden. 
 
Tror för övrigt att jag kommer köpa mina första converse i år, har hittat en hel hög med färger och modeller som får det att klia i fingrarna. Skulle nästan bli förvånad om jag nte har klickat hem ett par om ett ar veckor! 


Long time no see

 
 
De senaste månaderna har kameran mest legat och samlat damm, men nu tyckte jag allt att det var dags att plocka fram den igen. Som vanligt när vårvädret tittar fram allt oftare.
 
Veckan har varit ovanligt bra, humöret har varit på topp och jag har känt mig allmänt motiverad och pepp. Jobbat har jag gjort också, har varit på mässan några timmar igår och idag, dock så var vi ganska överbemannade så jag slutade några timmar tidigare än planerat både idag och igår. Ganska skönt faktiskt. Nu blir det ledigt ett par dagar innan det är jobb igen på söndag.


En glad tjej minsann

 
 
Jag känner hur humöret från förra året gör sig påminnt allt mer sällan, det är en sån otrolig frihet att ha kunnat släppa allt strul som verkade följa efter mig i princip hela året! Jag kan komma på mig själv med att sitta och le bara för att jag trivs så jäkla bra med mycket av vad livet innehåller just nu. 
 
Helgen var så där riktig skön, lite alkohol med bra vänner i fredags, några timmars jobb och sen bara chill och en promenad med Hampus här hemma i lördags och igår mer promenad, trerätters thaifrukost med Hampus, Tuk och Emma och till kvällen Stadsteatern för att kika på Sweeney Todd med Hampus. Det är inte ofta jag tycker om att vara ledig under helger, men en helg som denna kan man ju inte annat än att tycka om! Bra som tusan! 


Underbara vårsol!

 
 
Det allra mesta jag äger här i Stockholm är nedpackat i lådor, imorgon får jag nycklarna till nya lägenheten. Efter en promenad med vänner här i området igår förstod jag hur mycket jag kommer sakna att bo här. Jag tror att det nya kommer bli toppen, och jag kommer säkert hitta ett gäng guldklimpar till ställen där också, men att slå Björknäs kommer bli svårt. 
 
Det har ju verkligen varit fantastiskt väder idag, så jag passade på att damma av cykeln, ta en sväng på den och sen åka och lämna av den i Älvsjö. Jag kommer vara där och jobba en del i veckan så kände att det var lika bra att ha den där ute ifall jag får för mig att spendera mina första nätter i lägenheten redan nu. Det var så skönt att bara rulla runt på små mysiga vägar, jag längtar verkligen efter våren så att jag kan spendera lite mer tid utomhus igen! 


Dags att packaOm exakt en vecka hämtar jag nycklarna till den här finfina lägenheten. En trea i ett villaområde i Älvsjö blev det. Samtidigt som jag är glad som tusan så känns det allt lite konstigt att jag har så kort tid kvar här. Tycker alltid att det är en skum känsla att flytta, ta sitt pick och pack och skapa sig ett nytt hem. Det ska bli riktigt skönt att inte behöva tänka på det här med boende på ett tag i alla fall. Och jag hoppas verkligen att jag kommer trivas! 


FamiljedagarDet har varit full fart i veckan, och det känns som att jag har fått en hel del gjort, skönt! Förutom jobb, hemmafest med Simon och hans klasskompisar och träffa jönköpingskollegorna har jag hunnit med två dagar hos familjen, inte dumt alls! Skönt att bara umgås och ha dom nära.

Börjar känna att flytten kommer allt närmre, jag har max tre veckor kvar här i lägenheten. Lite konstigt måste jag säga att det känns. Jag väntar fortfarande på svar om lägenheten som jag håller alla tummar för att jag ska få, om det skiter sig med den så börjar det ju faktiskt bli lite småstressigt.. 


Bra dagar

En av sakerna jag kommer sakna med Björknäs; Glasbrukssjön.
 
Idag har varit en bra dag. Bra sällskap, god mat, systrar som fyller år och en lägenhetsvisning. Mycket mer kan man inte önska av en söndag. Det är inte bara idag som har varit bra, hela helgen har varit bra. Veckan har varit bra. Jag tror nog till och med att jag kan säga att månaden har varit bra, även om det har funnits ett gäng jobbiga stunder. Som det där med flytten. Den första veckan var det verkligen ångest och panik som fyllde min kropp när jag tänkte på det, men ju mer jag tänker och funderar på det desto bättre känns det. 
 
Jag är redo att lämna Björknäs. Jag är redo att lämna Nacka. På något sätt kommer jag nog känna det där lugnet när jag kommer hit ett bra tag till, men det är så mycket som har förändrats sen jag flyttade hit. Livet har förändrats en hel del sen då, jag har förändrats. Lägenheten som jag kollade på idag skulle vara perfekt för mig, jag håller verkligen tummarna för att jag får den. 
 
För övrigt så känns det som att förra årets kaos och drama är ett avslutat kapitel. Det är en så mycket gladare och lugnare tjej som sitter här nu än för ett par månader sen. Fantastiskt skönt!