Andrea Hansson
Follow your heart wherever it may lead you

De små sakerna i vardagen
Att ha fått tillbaks energi och glädje för livet igen känns fantastiskt. De senaste veckorna, när solen och vårvärmen har tittat förbi har humöret verkligen varit på topp. Dagarna har bjudit på allt från flipperspelande, skogsäventyr med trädklättring och pyssel till lugna, sköna dagar med finfint sällskap. 

Det gör mig så glad, att jag har hittat tillbaks till de där små sakerna i vardagen som får livet att kännas ganska fantastiskt. Och wiiee, det är bara åtta dagar kvar tills vi åker till Lobdon!! Jag är tokpepp! 


Fem saker

 
 
Satt och slösurfade och hamnade i en artikel som tog upp de fem vanligaste sakerna människor ångrar på dödsbädden. Intressant. Helt klart. Speciellt med tanke på att just de fem sakerna är sånt som jag tänker på väldigt ofta.
 
De perioder i livet då jag inte mått helt bra så är det ofta något av det här som jag har slutat tänka på. Jag kanske har börjat hålla känslor inom mig eller gjort saker jag förväntats att göra istället för att göra vad jag vill. Det är även just såna här saker som har fått mig att må bra igen efter förra året, jag pratar om vad jag känner, jag försöker vara bättre på att hålla kontakten med mina vänner och framförallt; jag låter mig själ vara lycklig.
 
Det är ganska fantastiskt hur mycket vi själv kan påverka hur vi mår. Detta är fem punkter som är superviktiga för mitt välmående, fem punkter som jag försökt följa i många år och som utan tvekan hjälpt mig att bli mer nöjd med livet (med en liten parantes på tvåan, jag jobbar gärna hårt så länge jag trivs med vad jag gör). Om detta är de fem sakerna som människor oftast önskar att de hade gjort, då ska jag fasen få leva ett lyckligt liv som jag kommer känna mig nöjd med när jag är gammal. 


Tävling: Vinn ett mobilskal

 
 
Nu har du i samarbete med mobilabonnemang.nu chansen att vinna ett finfint skal till iPhone 4/4s/5/5s. 
 
Allt du behöver göra för att vinna är att tipsa om din favoritapp till telefonen, lämna ditt svar antingen i en kommentar här eller i ett inlägg på din blogg med en länk till tävlingen. Glöm inte att skriva med din mailadress så att jag kan kontakta dig om du vinner. 
 
Sista tävlingsdag är 24e mars. 
 

 
Tävlingen är sponsrad av mobilabonnemang.nu
mobilabonnemang.nu kan du smidigt jämföra olika mobilabomnnemang, både med fast pris, rörligt pris och kontantkort. Smidigt när det är dags att byta till något nytt. 


Bra jobbhelg


Morgonens utsikt 

Satte mig här för att skriva lite om helgen, men så insåg jag att jag knappt kommer ihåg hur man skriver om vad man hittat på. Har försökt ett par gånger men det låter bara löjligt, haha! Jag har i alla fall varit iväg och jobbat, har kört mitt första gigg som ljustekniker alldeles själv. Ett litet golv och inte mycket lampor, men ändå ett stort steg för mig. Kul minsann! Förutom det har det varit ganska lugnt, har mest varit hemma och gjort sånt där som jag inte tycker att jag hinner med när jag jobbar. Som att kolla på film och ge mig mig ut på promenader. 

Nästa vecka blir det mer jobb, dock mycket korta pass, så just nu känns det nästan som en ledig vecka även om det är en hel del jobb inplanerat. Åh, jag känner verkligen att jag har valt rätt bransch för mig att jobba i, så fantastiskt skönt att känna att jag äntligen har hamnat rätt! Att jag dessutom bara träffar mer och mer sköna människor att jobba med är ju bara ett plus i kanten! 


Vårfint

 
När jag bokade in Londonresan satte jag köpstopp på mig själv. Åtminstone på allt sånt där som jag brukar köpa när jag är där. Som kläder. Självklat hittar jag hur mycket som helst som jag vill ha då. Som vårjackor. Har hittat så himla många som jag är galet sugen på att köpa. De här tre, de skulle mer än gärna få flytta in i min redan lite för fulla garderob i hallen. 
 
Jag vill fylla på med ljust och fräscht till våren, med såna där kläder som livar upp, som gör det lite extra roligt att öppna garderoben. Och klänningar, jag har hittat en hel hög med klänningar som skulle passa alldeles utmärkt till våren. Åhh, för en gångs skull så ser jag faktiskt fram emot att ge mit ut och shoppa kläder! 


En vacker dag...

 

Sen jag flyttade har jag blivit så där sugen på att pyssla med inredning och sånt igen. Jag längtar verkligen efter att ha en helt egen lägenhet som jag kan inreda precis hur jag vill. Nu har jag ju turen att jag hittade en lägenhet som är inredd i en stil som tilltalat mig, men det skulle ändå vara fantastiskt skönt att kunna inreda den helt själv. Bara det där att kunna köpa den där soffan som jag så gärna vill ha, eller känna att det är okej att tapetsera om eller sätta upp hyllor och tavlor på väggarna precis så som jag vill skulle göra stor skillnad.

 

Jag har börjat fundera lite på vad mitt nästa bonde blir för något, jag börjar ju bli riktigt kräsen med hur jag vill bo. Det ska vara stort så klart, minst en trea så att jag slipper att känna att mina grejer inte får rum. Och ett stort kök, nu får jag inte ens rum med det som jag använder regelbundet. Det här med tvättmaskin i lägenheten är ju himla smidigt har jag märkt, det kommer det vara svårt att lämna. Och badkar. Badkar är ett måste. Det får mer än gärna vara högt i tak, och vara massa härliga trädetaljer i alldeles lagom gammal stil.

 

Och en trädgård, tänk att ha en egen trädgård igen. Med fruktträd. Och ett trädgårdsland där jag kan odla egna grönsaker och potatis och kryddor och bär. Åhh, jag är så himla sugen på att ha allt sånt där! Ett hus skulle inte vara fel alls, dumt att det kostar så jäkla mycket bara! Tittade in på Trivselhus och fick en hel hög med inspiration, det är så himla mycket jag vill göra! Någon gång i livet ska jag kunna bygga mitt drömhus, göra allt precis så där som jag vill ha det.Kärt återerseende

 
Igår gav jag mig iväg till gymmet för första gången sen jag flyttade till Stockhom, alltså på över ett halvår. Regelbundet har jag inte tränat på snart ett år, tokigt att tiden går så fort! Det var fantastiskt skönt att vara tillbaks, och nu ståe jag här igen, med ett mål som jag är fast besluten att nå. Jag ska få tillbaks den kroppen som jag hade för ett år sen, den kroppen som jag tyckte så mycket om. Japp, nu är det träning och bättre mat som gäller. 
 
Jag var iväg för att köpa en ny stavmixer idag, självklart blev jag bjuden på semla i butiken. Tror allt att jag måste öva på deciplinen när det gäller sötsaker en hel del, så från och nu är det stopp. Nu ska sötsuget bort! (med ett litet undantag för mina smoothies som står och väntar i kylen)


Om 34 dagar...

 
 
Det är snart ett år sen jag var i London och nu sitter jag här med världens cravings. Jag vill dit nununu! Känna mig fri. Känna doften av staden som jag blev kär i för snart tio år sen. Det kan vara så att jag och Hampus råkade boka in en Londonresa om si så där en månad Wahh! Gladaste tjejen i stan just nu! Älskade, saknade London, snart ses vi igen! 


Ledig helg

 
Jag börjar nästan vänja mig vid att vara ledig under helgenrna. Konstigt, jag som i princip lltid jobbat helger.. Måste säga att det har varit galet skönt med ett par lediga dagar trots allt. Jag har för första gången på länge känt att jag har haft tid att göra sånt där som jag i vanliga fall inte tycker att det finns tid för. Som att ta ett långt bad, skämma bort mig med ansiktsmask, en myskväll och annat sånt där som för mig är vardagslyx. Jag behövde verkligen ett par lugna dagar. 
 
Nu är jag redo för jobb och umgänge igen, håller en tumme för att jag kommer iväg på lite jobb i veckan. 


En ny sjö

 
Äntligen. Äntligen är flytten klar. Gamla lägenheten är tömd, sädad och nycklarna är lämnade. Det ska bli så skönt att slippa tänka mer på det, nu är det bara att komma iordning i nya lägenheten som gäller. 
 
Idag är första heldagen jag spenderar här, innan har jag bara tittat förbi några timmar, lämnat av grejer eller något sånt. Nu kan jag fokusera på att komma iordning. Och utforska. Jagtog cykeln och gav mig ut på upptäcktsärd tidigare idag, kollade in områdets sjö och annat trevligt häromkring. Jag älskar för övrigt att ha massa utrymme igen! Det är så otroligt skönt att inte behöva känna att varenda millimeter av hemmet är fyllt till bredden.