Andrea Hansson
Follow your heart wherever it may lead you

Det var en gång ett äpple...

 
 
Det här äpplet köpte jag för tre veckor sedan. Första klass skulle det vara. Sedan dess har det varit med två dagar i jobbväskan som är total kaos, bara nedslängt bland verktyg precis som det är. Inkastat i bilen, hamnat längst ner i väskan. Även en resa i till London har det får uppleva, i handbagaget som inte heller det är helt riskfritt om man är ett äpple. Jag kom hem och hade fortfarande inte ätit det. Tappade det på golvet natten jag kom hem från London, sparkade in det i en vägg i morgonstressen morgonen därpå. Plockade upp det och la tillbaks det i fruktskålen där det nu legat i ytterligare två veckor. En kämpe till äpple.

Första klass stod det. Efter allt det har varit med om har det fortfarande inte en skråma och skiner precis som det gjorde i butiken för tre veckor sedan. Första klass. Hur besprutat är första klass? Hur mycket kemikalier mumsar jag i mig om jag tar ett bett? Hur mår kroppen egentligen av det jag matar den med?

Fast att det är så där fint som jag alltid innan tyckt att ett äpple ska vara så vill jag inte äta det, det har liksom blivit motbjudande. Ett så fint litet äpple.

Jag har den senaste tiden börja köpa allt mer ekologiskt, närodlat och fair trade, helt enkelt för att jag bara vill ge mig kropp det bästa. Ju naturligare desto bättre. Jag kan stå ut med att mina äpplen inte klarar av resan som just detta har gjort, och med att mjölken blir en krona dyrare, om det innebär att jag bidrar till en värld med lite mer ekologiskt, ett lite bättre liv för både inblandade djur och människor och lite mindre kemikalier i vardagen.


Skönt ska det vara!

 
Man skulle kunnat tro att jag har flyttat in i mina sneakers och träningsskor, för så fort arbetsskorna åker av så är det de enda skorna som syns på mina fötter numera. Klackar i all ära, men fasen vad skönt det är med ett par fotriktiga sneakers! Inte ens ett par boots eller liknande har jag haft på mig på evigheter. Folk påstår att jag börjar bli vuxen, men jag står fast vid att jag bara blivit så där skönt bekväm för en stund. 
 
Det kan nog bli så att de här sköningarna från Skechers får bli nästa par som flyttar in i samlingen av sneakers här hemma. 


En nygammal hobby
Jag har varit sugen på att börja klättra så länge jag kan minnas men inte haft någon att klättrar med, men nu jäklar! Jag, Hanpus och Toiva har kommit igång lite smått här i stan, himla kul! 

Detta är utan tvekan en av de roligaste träningsformerna jag vet, och fasen vilken träningsvärk jag har just nu! Det känns i hela kroppen att jag hängt och slängt där uppe på väggarna. Fantastiskt! 


En höstresa till London

 
Ojsan, hoppsan... Det visade sig att jag har tre lediga dagar i rad nästa vecka, precis samma dagar som Hampus, och samma dagar som en mässa jag varit sugen att gå på är i London. Perfekt tajming minsann! Så i måndags bokades det biljetter, wiiee! Himla kul ska det bli! Som att det inte räcker så är Nea dessutom ledig två av dagarna. Mycket bättre än så blir det inte! Älskade, saknade London, snart ses vi igen!!