Andrea Hansson
Follow your heart wherever it may lead you

Det var en gång ett äpple...

 
 
Det här äpplet köpte jag för tre veckor sedan. Första klass skulle det vara. Sedan dess har det varit med två dagar i jobbväskan som är total kaos, bara nedslängt bland verktyg precis som det är. Inkastat i bilen, hamnat längst ner i väskan. Även en resa i till London har det får uppleva, i handbagaget som inte heller det är helt riskfritt om man är ett äpple. Jag kom hem och hade fortfarande inte ätit det. Tappade det på golvet natten jag kom hem från London, sparkade in det i en vägg i morgonstressen morgonen därpå. Plockade upp det och la tillbaks det i fruktskålen där det nu legat i ytterligare två veckor. En kämpe till äpple.

Första klass stod det. Efter allt det har varit med om har det fortfarande inte en skråma och skiner precis som det gjorde i butiken för tre veckor sedan. Första klass. Hur besprutat är första klass? Hur mycket kemikalier mumsar jag i mig om jag tar ett bett? Hur mår kroppen egentligen av det jag matar den med?

Fast att det är så där fint som jag alltid innan tyckt att ett äpple ska vara så vill jag inte äta det, det har liksom blivit motbjudande. Ett så fint litet äpple.

Jag har den senaste tiden börja köpa allt mer ekologiskt, närodlat och fair trade, helt enkelt för att jag bara vill ge mig kropp det bästa. Ju naturligare desto bättre. Jag kan stå ut med att mina äpplen inte klarar av resan som just detta har gjort, och med att mjölken blir en krona dyrare, om det innebär att jag bidrar till en värld med lite mer ekologiskt, ett lite bättre liv för både inblandade djur och människor och lite mindre kemikalier i vardagen.


Jag förstår precis hur du menar. Ekologiskt är absolut bäst!

Svar: Ja men eller hur, jag tycker dessutom att det många gånger smakar bättre :)
Andrea Hansson

Tetta

Heja Andrea. Vegetariskt, ekologiskt och närodlat är det som gäller. Det skapar en friskare förutsättning för våra kroppar samt bidrar till en bättre värld.

Tetta

Heja Andrea. Vegetariskt, ekologiskt och närodlat är det som gäller. Det skapar en friskare förutsättning för våra kroppar samt bidrar till en bättre värld.

Svar: Eller hur, det känns så mycket bättre att äta så! :)
Andrea Hansson


Kommentera inlägget här:


Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Blogg


Kommentar