Andrea Hansson
Follow your heart wherever it may lead you

Som en fågel

 
I söndags hade jag fått höra att jag inte fick boka in något, att jag skulle få en lite för tidig födelsedagspresent av Hampus då. Att jag gillar höjder, adrenalin och allt med fart i sig är nog ingen nyhet, så detta är utan tvekan en av de bästa presenerna ever, för jag har äntligen fått slänga mig ut ur ett flygplan och känna 4000 meter luft under mig. Helt fantastiskt! Lyckan som fyllde mig när jag förstod vad vi skulle göra var obeskrivlig, så galet glad var jag! Hade en himla bra instruktör också som lät mig styra en stund där uppe i luften, så jäkla härligt! Kände mig lite som en fågel som svävade där uppe och hade luften som min lekplats. Vilken känsla!
 
Så nu kan jag bocka av ännu en punkt på listan med saker jag ska göra innan jag dör. 


Inte en lugn stund

 
 
Nu är det så där mycket jobb igen, jag är inne på tretonde dagen i rad och börja bli lite lagom mör i kroppen. Det märks att det är alldeles för längesen jag hade en dag då jag bara kunde kopla av och ta hand om mig själv. Men nästa vecka, då ska jag allt få sova en dag eller två.
 
Förutom jobb har jag hunnit med att träffa tjejerna i Jönköping när jag var nere för ett möte, himla kul minsann! Tacos, prat och skratt bjöds det på hos Nahal. Ett besök av pappa har det blvit också, finfint! 


Recept: Hemgjort äppelmos

 
 
Jag känner hur jag allt mer slutar att köpa sånt som jag lika gärna kan gära själv, som sylt, äpplmos, naturgodis och annat sånt där. Inte bara så vet jag precis vad det är jag stoppar i mig, utan även för att jag kan välja precis hur sött/salt/starkt det ska vara och för att kunna variera smaken precis hur jag vill. Dessutom så är det både billigare och enligt mig bra mycket godare med hemgjort än det man köper i butik. 
 
Visst tar det lite längre tid än att springa ner till affären, men åh så värt den tiden det är! Jag och Hampus var hemma hos svärmor för ett par dagar sen och fick med oss några kilo äpplen hem, så idag har jag gjort mig eget äppelmos, gott som tusan! Och enkelt. Är ni sugna på att göra eget så kommer receptet här:
 
Recept hemgjort äppelmos
Äpplen
Vatten
ev. socker
ev. extra smaksättare som tex kanel, ingefära eller kardemumma
 
Gör så här: 
  1. Skala och skiva dina äpplen, ta bort kärnor + kärnhus. 
  2. Lägg i en kastrull och tillsätt ca 1 dl vatten per kilo äpplen.
  3. Koka upp och låt koka på svag värme tills äpplena är mjuka och går att mosa (ca 10-20 minuter beroende på äppelsort). 
  4. Smaka av, om du tycker att det är för surt, tillsätt socker efter smak. 
  5. Häll upp i burk och låt svalna. 
Det går jättebra att frysa in om du inte tror att du kommer hinna äta upp allt innan det blir dåligt. Smaksätt gärna med till exempel kanel, eller tillsätt valnötter efter kokning för lite variation. 


Inför de kallare dagarna

 
 
Jag njuter så mycket det bara går av sensommarvärmen som håller minnet av sommarens sköna kvällar vid liv, men nu börjar det ändå snart bli dags att göra sig redo för höstens kyliga dagar. Jag brukar vara ungefär världssämst på att hitta höstjackor som jag tycker om, tycker det är skisvårt att hitta något som både sitter bra, är lagom varm och dessutom skön. Jag hittade i alla fall de här två för ett tag sen, båda två av märket Color Block. Jag är allt bra sugen på den svartvita, tror att den skule vara alldeles perfekt för mig nu till hösten. 


365 dagar

 
 

Ett år. 365 dagar sedan jag lämnade Jönköping för att prova på livet i Stockholm. Samtidigt som det känns som att jag har bott här i en hel evighet så känns det ibland som att jag inte ens har lämnat Jönköping. Att jag skulle känna mig mer hemma här än vad jag gjort i någon annan stad hade jag inte ens kunnat drömma om, jag trodde snarare att det skulle vara en sån där vara borta i några månader och sen vilja flytta hem igen flytt. Men icke. Här har jag hamnat för att stanna ett bra tag till!

 

Nu sitter jag här, ett år senare och har allt jag drömde om när jag flyttade hit; ett jobb som jag trivs med, ett boende som jag älskar och en pojke att dela vardagen med. Mycket bättre än så här blir det inte!