Andrea Hansson
Follow your heart wherever it may lead you

Recept: Hemgjort äppelmos

 
 
Jag känner hur jag allt mer slutar att köpa sånt som jag lika gärna kan gära själv, som sylt, äpplmos, naturgodis och annat sånt där. Inte bara så vet jag precis vad det är jag stoppar i mig, utan även för att jag kan välja precis hur sött/salt/starkt det ska vara och för att kunna variera smaken precis hur jag vill. Dessutom så är det både billigare och enligt mig bra mycket godare med hemgjort än det man köper i butik. 
 
Visst tar det lite längre tid än att springa ner till affären, men åh så värt den tiden det är! Jag och Hampus var hemma hos svärmor för ett par dagar sen och fick med oss några kilo äpplen hem, så idag har jag gjort mig eget äppelmos, gott som tusan! Och enkelt. Är ni sugna på att göra eget så kommer receptet här:
 
Recept hemgjort äppelmos
Äpplen
Vatten
ev. socker
ev. extra smaksättare som tex kanel, ingefära eller kardemumma
 
Gör så här: 
  1. Skala och skiva dina äpplen, ta bort kärnor + kärnhus. 
  2. Lägg i en kastrull och tillsätt ca 1 dl vatten per kilo äpplen.
  3. Koka upp och låt koka på svag värme tills äpplena är mjuka och går att mosa (ca 10-20 minuter beroende på äppelsort). 
  4. Smaka av, om du tycker att det är för surt, tillsätt socker efter smak. 
  5. Häll upp i burk och låt svalna. 
Det går jättebra att frysa in om du inte tror att du kommer hinna äta upp allt innan det blir dåligt. Smaksätt gärna med till exempel kanel, eller tillsätt valnötter efter kokning för lite variation. 


Mums!

Pappa o mamma

Vad duktig du är. Det ser mycket godare ut än köpt äppelmos.


Kommentera inlägget här:


Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Blogg


Kommentar